1

2

Przepisy

Zapiekanka rybna

5/5 5 14 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

379 calories kalorie: 379 kcal / porcja

Kiedy smażysz rybę na patelni, wszystko w Twoim domu przesiąka niezbyt przyjemnym zapachem, dlatego mamy dla Ciebie pomysł na zapiekankę rybną z ziemniakami! Pieczona w piekarniku ryba uwalnia tylko przyjemny aromat i zachowuje niezwykły smak!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... połącz ze śmietanką i zagotuj.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 3 minuty, odsącz.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i rozłóż ziemniaki.
  4. Filety pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem. Rozłóż na ziemniakach.
  5. Pora pokrój, zeszklij na oleju i wyłóż na rybę.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15 minut.
  7. Wyjmij naczynie do zapiekania i zalej zawartość przygotowanym POMYSŁEM NA... i zapiekaj kolejne 15 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: