1

2

Przepisy

Zapiekanka rybna

4/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 379 kcal / porcja

Kiedy smażysz rybę na patelni, wszystko w Twoim domu przesiąka niezbyt przyjemnym zapachem, dlatego mamy dla Ciebie pomysł na zapiekankę rybną z ziemniakami! Pieczona w piekarniku ryba uwalnia tylko przyjemny aromat i zachowuje niezwykły smak!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... połącz ze śmietanką i zagotuj.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 3 minuty, odsącz.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i rozłóż ziemniaki.
  4. Filety pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem. Rozłóż na ziemniakach.
  5. Pora pokrój, zeszklij na oleju i wyłóż na rybę.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15 minut.
  7. Wyjmij naczynie do zapiekania i zalej zawartość przygotowanym POMYSŁEM NA... i zapiekaj kolejne 15 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: