Śledzie z pomarańczami

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 10 min.

  • Porcje 6

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie dobrze wypłucz, odsącz i zalej mlekiem na 3 godziny. Wyjmij, odsącz i pokrój na kawałki.
  2. Majonez połącz z sokiem z cytryny.
  3. Owoce i warzywa obierz, pokrój w kostkę. Połącz z Majonezem, dopraw cukrem i pieprzem.
  4. Śledzie ułóż na półmisku i polej sosem.
  5. Przykryj folią i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Opis przepisu:

Wykwintna przystawka na przyjęcia duże i małe, czyli śledzie z pomarańczami. Do tego jabłko, ogórek kiszony i cebula oraz delikatny sos majonezowo-cytrynowy. Uwaga: trzeba moczyć w mleku trzy godziny, a potem chłodzić przez 2-3 godziny. Ale potem fantastycznie smakują i pięknie wyglądają na półmisku, udekorowane z pomysłem plasterkami lub cząstkami owoców i zieleniną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Burtek
    Przepraszam,ale uciekło mi a - ma być oczywiście pomarańcza.
  • Burtek
    Zrobiłam te śledzie i smakowały wyśmienicie.Byłam ciekawa,jak smakuje pomarańcz ze śledziem - cudownie przełamuje smak.Majonez z sokiem cytrynowym,to nie tylko ciekawy smak,ale również sos-krem. Zrobiłam podwójną porcję,która szybko zniknęła.Wszystkim smakowało. Łatwe do wykonania.Potwierdziła się teoria,że proste=dobre!!!Polecam!!!

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?