1

2

Przepisy

Rolada z kurczaka ze śliwkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

276 calories kalorie: 276 kcal / porcja

Zimna przekąska: rolada z piersi kurczaka i wędzonego bekonu, nadziewana suszonymi śliwkami. Wyśmienita z Sosem tatarskim lub chrzanowym WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śliwki namocz na noc.
  2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.
  3. Filety cienko rozbij, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Plastry bekonu rozłóż na folii aluminiowej, na boczku rozłóżć filety tak, aby powstał prostokąt,
  5. Odsącz śliwki i rozłóż je na mięsie. Całość zroluj.
  6. Roladę zawiń w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  7. Piecz 35-40 minut.
  8. Z upieczonej rolady zdejmij folię, ostudź i krój ukośnie.
  9. Podawaj z Sosem tatarskim lub chrzanowym na zimno.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: