1

2

Przepisy

Pstrągi z porem

5/5 5 9 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

237 calories kalorie: 237 kcal / porcja

Jak upiec pstrąga? Pstrągi najczęściej obtaczamy w ulubionej marynacie i grillujemy, ale dziś proponujemy pstrąga zapiekanego pod kremowym sosem z dodatkiem pora. Pstrąg z piekarnika nie ustępuje smakowi i aromatowi pstrąga z grilla. Mięso ryby jest delikatne i rozpływające się w ustach, intensywnie koperkowy sos doskonale harmonizuje się z pstrągiem i porem doprawionym solą i podduszonym na maśle. Palce lizać! I co najlepsze – pysznego pstrąga z piekarnika zjesz o każdej porze roku! Wystarczy sięgnąć po WINIARY POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym!

Spróbuj także z sosem bretońskim na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.
  2. Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....
  3. Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym położyć porcję kremu porowego, posyp serem.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut
  5. Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: