Pstrągi z porem

5/5 5 9 5 1
5/5 5 9 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.
  2. Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....
  3. Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym położyć porcję kremu porowego, posyp serem.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut
  5. Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.

Opis przepisu:

Jak upiec pstrąga? Pstrągi najczęściej obtaczamy w ulubionej marynacie i grillujemy, ale dziś proponujemy pstrąga zapiekanego pod kremowym sosem z dodatkiem pora. Pstrąg z piekarnika nie ustępuje smakowi i aromatowi pstrąga z grilla. Mięso ryby jest delikatne i rozpływające się w ustach, intensywnie koperkowy sos doskonale harmonizuje się z pstrągiem i porem doprawionym solą i podduszonym na maśle. Palce lizać! I co najlepsze – pysznego pstrąga z piekarnika zjesz o każdej porze roku! Wystarczy sięgnąć po WINIARY POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym!

Spróbuj także z sosem bretońskim na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?