1

2

Przepisy

Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

371 calories kalorie: 371 kcal / porcja

Koperek i cytryna, to najlepsze przyprawy do ryby, dlatego stworzyliśmy Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY, dzięki któremu smak łososia nie ma sobie równych! Wypróbuj koniecznie nasz przepis i ciesz się zdrowym, smacznym daniem!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  4. Do sosu dodaj łyżkę soku z cytryny i koperek.
  5. Łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  6. Rybę smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez ok. 8-10 minut.
  7. Podawaj na półmisku, polaną sosem koperkowo-cytrynowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: