Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  4. Do sosu dodaj łyżkę soku z cytryny i koperek.
  5. Łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  6. Rybę smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez ok. 8-10 minut.
  7. Podawaj na półmisku, polaną sosem koperkowo-cytrynowym.

Opis przepisu:

Koperek i cytryna, to najlepsze przyprawy do ryby, dlatego stworzyliśmy Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY, dzięki któremu smak łososia nie ma sobie równych! Wypróbuj koniecznie nasz przepis i ciesz się smacznym daniem! Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym to propozycja nie tylko na święta!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?