Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Autor: WINIARY
  • Autor: WINIARY
  • Autor: WINIARY
  • czas Łączny czas: 55 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 25 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 287 kcal / 1 porcję

Wegetariańskie, wyśmienite i pożywne gołąbki nadziewane kaszą jaglaną, z gotowanym buraczkiem i cebulą. Duszone w smakowitym Bulionie warzywnym, idealne w pachnącym Sosie grzybowym staropolskim, choć można też podawać ze złocistą cebulką, podsmażoną na maśle - solo lub z dodatkiem pieczarek.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.
  2. Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  4. Buraczka pokrój w kostkę.
  5. Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.
  7. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.
  8. Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.
  9. Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.
Kalorie: 2296 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 23 września 2014
    MAMA54

    wyśmienite gołąbki

    +0
  • 13 stycznia 2011
    IWOGOL

    w smaku gołabki całkiem, przyzwoite tylko mi się jakoś "rozwalały".

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Wydrukuj przepis

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Zgłoś przepis do moderacji