Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

5/5 5 10 5 1
5/5 5 10 5 1
  • Przygotowanie: 55 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.
  2. Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  4. Buraczka pokrój w kostkę.
  5. Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.
  7. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.
  8. Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.
  9. Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.

Opis przepisu:

Wegetariańskie, wyśmienite i pożywne gołąbki nadziewane kaszą jaglaną, z gotowanym buraczkiem i cebulą. Duszone w smakowitym Bulionie warzywnym WINIARY, idealne w pachnącym Sosie grzybowym staropolskim, choć można też podawać ze złocistą cebulką, podsmażoną na maśle - solo lub z dodatkiem pieczarek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?