Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Autor: WINIARY
  • Autor: WINIARY
  • Autor: WINIARY
  • czas Łączny czas: 55 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 25 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 287 kcal / 1 porcję

Wegetariańskie, wyśmienite i pożywne gołąbki nadziewane kaszą jaglaną, z gotowanym buraczkiem i cebulą. Duszone w smakowitym Bulionie warzywnym, idealne w pachnącym Sosie grzybowym staropolskim, choć można też podawać ze złocistą cebulką, podsmażoną na maśle - solo lub z dodatkiem pieczarek.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.
  2. Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  4. Buraczka pokrój w kostkę.
  5. Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.
  7. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.
  8. Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.
  9. Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 2296 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 23 września 2014
    MAMA54

    wyśmienite gołąbki

    +0
  • 13 stycznia 2011
    IWOGOL

    w smaku gołabki całkiem, przyzwoite tylko mi się jakoś "rozwalały".

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Wydrukuj przepis

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Zgłoś przepis do moderacji