Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

  • Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków
  • czas Łączny czas: 165 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 150 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 61 kcal / 1 porcję

Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Podgrzybki namocz na około 2 godz., następnie odsącz i pokrój w paseczki.
  2. Boczniaki namocz w mleku na 2 godz. następnie odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
  4. Całość podsmaż na maśle.
  5. Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni.
  6. Gotuj około 30 minut.
  7. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
Kalorie: 61 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY (2 sztuki)
  • przyprawa MAGGI (do smaku)
  • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY (do smaku)
  • podgrzybki suszone (50 g)
  • boczniaki (500 g)
  • mleko (1 szklanka)
  • seler (50 g)
  • cebula (1 sztuka)
  • czosnek (1 ząbek)
  • kapusta włoska (2 liście)
  • masło (3 łyżki)
  • pieprz, majeranek (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Wydrukuj przepis

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Zgłoś przepis do moderacji