Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

4/5 4 9 5 1
4/5 4 9 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podgrzybki namocz w wodzie, natomiasy boczniaki w mleku i odstaw na około 2 godziny. Następnie odsącz i pokrój w paseczki.
  2. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
  3. Całość podsmaż na maśle.
  4. Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj około 30 minut.
  5. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.

Opis przepisu:

Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?