1

2

Przepisy

Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 150 minut

porcje: 4 porcje

61 calories kalorie: 61 kcal / porcja

Wyjątkowo aromatyczne flaczki z suszonych grzybów i boczniaków, z selerem, włoską kapustą i cebulą na Bulionie z Grzybami leśnymi to prawdziwa gratka dla smakoszy grzybów. Grzyby muszą się moczyć przez dwie godziny, więc lepiej nie zabierać się za przygotowania w ostatniej chwili. Za to reszta dziecinnie prosta, łącznie z przyprawianiem, bo tu wystarczy przyprawa Ziarenka Smaku, Przyprawa w do zup, sosów i sałatek oraz majeranek. Podajemy z tostami z ciemnego pieczywa na zakwasie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podgrzybki namocz na około 2 godz., następnie odsącz i pokrój w paseczki.
  2. Boczniaki namocz w mleku na 2 godz. następnie odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Seler, kapustę i cebulę również pokrój w paseczki, czosnek posiekaj.
  4. Całość podsmaż na maśle.
  5. Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody i dodaj zawartość patelni.
  6. Gotuj około 30 minut.
  7. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: