Bitki ze schabu z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.
  2. Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, oprósz solą, pieprzem, majerankiem i mąką.
  3. Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony, zsuń, dodaj pieczarki i smaż 10 minut.
  4. Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa. Duś razem przez 3 minuty.

Opis przepisu:

Niezwykle aromatyczny pomysł na obiad, czyli bitki ze schabu z pieczarkami. Mięso swój głęboki smak zawdzięcza dodatkowi pieczarek, a także przyprawom, przede wszystkim – majerankowi. Bitki ze schabu oprószamy mąką, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, a następnie smażymy z pieczarkami. Przez ostatnie 3 minuty gotowania całość dusimy, by bitki ze schabu z pieczarkami wydobyły z siebie to, co najlepsze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?