1

2

Przepisy

Sernik

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 25 porcji

Przygotowanie:

CIASTO: z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół. Jedną część włożyć do zamrażalnika, a drugą wyłożyć na blachę.
MASA: śmietanę, wiórki i budyń wymieszać. Białka ubić z cukrem i dodać do masy. Następnie tak przygotowaną masę wylać na ciasto. Zetrzeć drugą połowę ciasta na wierzch.

Piec w temp. 170-180 st.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: