1

2

Przepisy

Zupa gulaszowa

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 12 porcji

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostke (bądź paski) i podsmażyć na patelni. Z wody i kostki rosołowej przygotować wywar i wrzucić do niego podsmażone mięso. Papryke pokroić w paski, pieczarki w plastry,ziemniaki w kostke. Gdy mięso już sie lekko podgotuje wrzucić do garnka pokrojone składniki i kukurydzę z puszki (żółtą i zieloną fasolę). Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Zupa powinna być lekko ostra. Pod koniec gotowania dołożyć dopiero czerwoną fasolę z puszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: