1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Gruszki obieramy, kroimy w kostkę ok.1 cm, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki.
Piekarnik włączamy na 180st.C.
Mąkę, kakao, proszek- przesiewamy i mieszamy z czekoladą.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę..Żółtka ucieramy z cukrem do białości i dodajemy do suchych składników.Dolewamy olej i pianę z białek, delikatnie łączymy wszystko drewnianąłyżką.Na koniec dodajemy gruszki i delikatnie mieszamy z ciastem.
Przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy keksowej i pieczemy ok.45min.
Ciasto jest gotowe gdy odstaje od brzegów formy.
Po ostygnięciu mozna polać polewą lub posypsać cukrem pudrem.Jest naprawdę inne niż większość ciast- bardzo mięciutkie i mokre w środku(ze względu na dużą ilość gruszek)smakuje jak dobry deser czekoladowy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: