1

2

Przepisy

Ryba w zalewie

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 480 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Ryba w zalewie
1kg filetu z ryby
6jajek
Mąka
Woda
Vegeta
Zrobić naleśnikowe ciasto z6 jajek dodać mąkę{musi być dość gęste }dodać dużo Vegety ok. 2 łyż soli i pieprzu ;
Pokroić rybę w kawałki panierować w cieście ciasto nie powinno spływać z ryby smażyć na oleju .
Zalewa
2szkl wody
6łyż octu
1/2szk. oleju
2łyż cukru
ziele angielskie liść laurowy ,pieprz ziarnkach
zagotować 10 minut
1 słoika ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej czerwonej
1 cebula
1 koncentrat pomidorowy
3łyż keczupu
Paprykę i ogórki pokroić w paski a cebule w krążki
Wszystko dodać do zalewy z octu i gotować następne 10 minut

Usmażoną rybę układamy warstwami i zalewamy wystudzoną zalewom odstawiamy na minimum 8 godz.

SMACZNEGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: