1

2

Przepisy

Wykwintna zupa grzybowa

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

158 calories kalorie: 158 kcal / porcja

Wykwintna zupa grzybowa, to esencjonalny smak borowików, który najlepiej podkreśli natka zielonej pietruszki – nic dodać, nic ująć! Zupa borowikowa Jak u Mamy Winiary – proste i najlepsze rozwiązanie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
  5. Borowiki rozmroź, przekrój na połowy i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  6. Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z połówkami grzybów.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: