Sos borowikowy z kaszą

5/5 5 23 5 1
5/5 5 23 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozmrożone borowiki pokrój w plasterki.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle, dodaj borowiki i śmietanę, duś ok. 15 minut.
  3. Sos rozprowadź w 300 ml wody i połącz z grzybami.
  4. Zawartość patelni dopraw solą i pieprzem, gotuj razem na wolnym ogniu przez 5 minut.
  5. Kaszę ugotuj, polej sosem i posyp serem.
  6. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?