1

2

Przepisy

Śledzie z jajkiem i majonezem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

562 calories kalorie: 562 kcal / porcja

Klasyczne śledzie z jajkiem i Majonezem Omega 3:6 WINIARY, przyrządzone z dodatkiem siekanej cebuli, plasterków jaj na twardo i kiszonego ogórka. Polewamy je majonezowym sosem z natką pietruszki i dekorujemy zielonym groszkiem (może być z puszki). Podajemy na przystawkę, ze świeżą bagietką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe umyj, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny, odsącz, przekrój na połowę, ułóż dekoracyjnie na półmisku.
  2. Cebulę posiekaj, ogórek i jajka pokrój w plasterki.
  3. Majonez połącz z natką pietruszki.
  4. Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka i jajek.
  5. Na wierzchu rozłóż majonez, całość posyp groszkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: