Śledzie z jajkiem i majonezem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe umyj, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny. Odsącz, przekrój na połowę, ułóż dekoracyjnie na półmisku.
  2. Cebulę posiekaj, ogórek i jajka pokrój w plasterki.
  3. Majonez połącz z natką pietruszki.
  4. Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka i jajek.
  5. Na wierzchu rozłóż majonez, całość posyp groszkiem.

Opis przepisu:

Klasyczne śledzie z jajkiem i Majonezem Omega 3:6 WINIARY, przyrządzone z dodatkiem siekanej cebuli, plasterków jaj na twardo i kiszonego ogórka. Polewamy je majonezowym sosem z natką pietruszki i dekorujemy zielonym groszkiem (może być z puszki). Podajemy na przystawkę, ze świeżą bagietką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?