Pasztet z indyka

Oceń ten przepis!

3/5 3 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 10

3/5 3 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę i ugotuj z Kostką Mięsną, oczyszczonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim.
  2. Wyjmij składniki z wywaru, sparz w nim wątróbki.
  3. POMYSŁ NA... zalej 100 ml chłodnego wywaru.
  4. Mięso z wątróbkami zmiel w maszynce.
  5. Do mięsa dodaj POMYSŁ NA…, masło (trochę masła zostaw do posmarowania formy) i jajka. Masę dopraw imbirem, pieprzem i gałką muszkatołową.
  6. Dokładnie wyrób i przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj przez 50-60 minut. Ostudź.
  8. Pasztet podawaj pokrojony w grube plastry, z sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Udziec indyczy, drobiowe wątróbki, marchew i cebula z dodatkiem Pomysłu na... kotlety mielone WINIARY oraz aromatyczne przyprawy to inaczej idealny pasztet z indyka! Wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba to prawdziwe niebo w gębie! Pasztet serwowany z Sosem tatarskim sprawi, że łatwy przepis pozostanie w Twojej kuchni na zawsze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?