Karp po żydowsku

Oceń ten przepis!

4/5 4 31 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 31 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone filety z karpia umyj i podziel na porcje.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp tłuczonymi goździkami i skropić octem.
  3. Cebule obierz i pokrój w plastry.
  4. Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień), wlej piwo.
  5. Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem około 30 minut.
  6. Gotową rybę zdejmij z patelni.
  7. Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i zagotuj całość.
  8. Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.

Opis przepisu:

Wyśmienity karp po żydowsku - przyprawiony goździkami, pieprzem i przyprawą Ziarenka Smaku, duszony z cebulą w maśle i jasnym piwie. Zanim przygotujemy sos (trzeba odparować i dodać rodzynki), gotową rybę najlepiej przełożyć do nagrzanego piekarnika i przykryć (np. folią). Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?