Garnek po bolońsku

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA… rozprowadź w 700 ml wody.
  2. Pokrój mięso w kostkę, a pieczarki na cząstki, następnie podsmaż na oleju.
  3. Pokrój cebulę razem ze szczypiorkiem i dodaj na patelnię. Podlej całość przygotowanym produktem POMYSŁ NA… .
  4. Dodaj groszek i koncentrat pomidorowy i zagotuj.
  5. Wsyp makaron. Gotuj po przykryciem 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Opis przepisu:

Polsko-włoski garnek po bolońsku, czyli WINIARY POMYSŁ NA... boloński garnek z wieprzową polędwiczką, pieczarkami, cebulką i groszkiem. Całość podlewamy pomysłowym sosem, dodajemy koncentrat i gotujemy z dodatkiem makaronu rurki. Podajemy gorące, udekorowane natką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?