1

2

Przepisy

Schab z nadzieniem serowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

1. W schabie zrobić 2 nacięcia wzdłuż-od góry i od dołu. Rozłożyć i uformować prostokątny płat. Mięso lekko zbić lekko drewnianym tłuczkiem. Płat mięsa natrzeć solą, pieprzem i majerankiem.
2. Ser wymieszać z jajkami, natką, solą i pieprzem. Na mięsie rozłożyć warstwę masy serowej. Ciasto zwinąć i zasznurować nicią.
3. Schab przełożyć do posmarowanej tłuszczem brytfanny. Piec ok. 10-15 min. w 250 stopniach a następnie jeszcze 40-45 minut w 180 stopniach.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: