Lazania z brokułem i rybą

Oceń ten przepis!

5/5 5 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 8

5/5 5 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. Zmiksuj wodę, mąkę, jajka, olej i sól, aby uzyskać ciasto naleśnikowe.
  2. Na rozgrzanej patelni usmaż 6 naleśników.
  3. Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 2-3 minuty w posolonej wodzie, odsącz.
  4. Rozmrożone i odciśnięte z nadmiaru wody flety pokrój na kawałki 2-3 cm, oprósz solą, pieprzem i mąką.
  5. Usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  6. Zawartość torebek z POMYSŁEM NA… dokładnie wymieszaj z 500 ml śmietanki, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  7. W naczyniu do zapiekania rozsmaruj cienką warstwę POMYSŁU NA…, na nią połóż 3 naleśniki, połowę brokułów i ryby.
  8. Na ryby wylej połowę pozostałego POMYSŁU NA…, połóż kolejne 3 naleśniki, resztę brokuła, ryby i POMYSŁY NA…
  9. Całość posyp serem.
  10. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 45 minut.

Opis przepisu:

Czas na coś dobrego, czas na obiad z rodziną, a więc czas na lazanię! Pomożemy Ci stworzyć nie tylko piękną, ale i smaczną kompozycję ryby i zielonych różyczek brokuła. Lazania z brokułem i rybą, dzięki zastosowaniu WINIARY POMYSŁ NA... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym zyskuje na niepowtarzalnym aromacie. Bądź gotowy na kulinarną przygodę ze smakiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?