1

2

Przepisy

Zupa ziemniaczano-serowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

298 calories kalorie: 298 kcal / porcja

Dziecinnie prosta i szybka kremowa zupa ziemniaczano-serowa jest wyjątkowo smaczna i aromatyczna, bo przygotowujemy ją na esencjonalnym Bulionie cielęcym WINIARY z dodatkiem podsmażanego na maśle pora. Gotową zupę miksujemy ze śmietankowymi (lub ziołowymi) serkami topionymi i podajemy posypaną natką pietruszki lub świeżymi ziołami (majerankiem, tymiankiem).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, pora w plasterki.
  3. Ziemniaki i pora podsmaż na maśle 5 minut.
  4. Wymieszaj z bulionem i gotuj 15 minut.
  5. Dodaj serki topione i zmiksuj.
  6. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: