1

2

Przepisy

Zupa z dyni

4/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 155 kcal / porcja

Doskonała zupa z dyni to obowiązkowa pozycja nie tylko w jesiennym menu, bo możemy gotować ją w dowolnym sezonie - pod warunkiem, że mamy pod ręką Zupę dyniową z imbirem Bukiet Warzyw WINIARY. Dodajemy ją do podsmażonych na maśle warzyw i gotujemy, a w międzyczasie podprażamy na suchej patelni pestki dyni. Przed podaniem zupę dekorujemy kleksem śmietany, posypujemy prażonymi pestkami i świeżo otartą skórką cytryny. Pyszności!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój w paseczki i podsmaż na maśle.
  2. Wlej 500 ml wody i gotuj 5 minut.
  3. Zupę dyniową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw.
  4. Gotuj zupę przez 7 minut.
  5. Pestki dyni podsmaż na suchej patelni.
  6. Zupę rozlej do bulionówek.
  7. Podawaj z kleksem śmietany i pestkami dyni, posypane delikatnie skórką z cytryny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: