Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zupa z dyni

  • Zupa z dyni
  • czas Łączny czas: 25 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 15 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 155 kcal / 1 porcję

Doskonała zupa z dyni to obowiązkowa pozycja nie tylko w jesiennym menu, bo możemy gotować ją w dowolnym sezonie - pod warunkiem, że mamy pod ręką Zupę dyniową z imbirem Bukiet Warzyw WINIARY. Dodajemy ją do podsmażonych na maśle warzyw i gotujemy, a w międzyczasie podprażamy na suchej patelni pestki dyni. Przed podaniem zupę dekorujemy kleksem śmietany, posypujemy prażonymi pestkami i świeżo otartą skórką cytryny. Pyszności!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Warzywa pokrój w paseczki i podsmaż na maśle.
  2. Wlej 500 ml wody i gotuj 5 minut.
  3. Zupę dyniową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw.
  4. Gotuj zupę przez 7 minut.
  5. Pestki dyni podsmaż na suchej patelni.
  6. Zupę rozlej do bulionówek.
  7. Podawaj z kleksem śmietany i pestkami dyni, posypane delikatnie skórką z cytryny.
Kalorie: 155 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Zupa dyniowa z imbirem Bukiet Warzyw (2 opakowania)
  • warzywa (marchew, seler, por) (100 g)
  • masło (2 łyżki)
  • pestki dyni (4 łyżki)
  • śmietanka 18% (3 łyżki)
  • skórka otarta z cytryny (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zupa z dyni
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zupa z dyni

Wydrukuj przepis

Zupa z dyni

Zgłoś przepis do moderacji