Zupa brokułowa z ziemniakami

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody.
  2. Brokuła podziel na różyczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  3. Zagotuj 3 szklanki wody, dodaj warzywa i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu warzyw dodaj rozprowadzoną zupę.
  4. Gotuj razem przez 5 minut. Dodaj koperek, rozdrobniony czosnek i śmietanę.

Opis przepisu:

Zupa brokułowa z ziemniakami, doprawiona aromatycznym czosnkiem, świeżym koperkiem oraz śmietaną, okaże się hitem w każdej kuchni. Ten smaczny sposób na warzywa sprawi, że nawet największy niejadek przekona się do zieleniny. Ziemniaki w tym wydaniu możesz wykorzystać na dwa sposoby: gotując razem z brokułem w zupie lub tworząc puree o kremowej konsystencji.

Ta zupa z brokułów to świetny sposób na szybkie i bardzo pożywne danie. Jednocześnie dostarcza porcji warzyw. Sprawdzi się solo lub jako element dwudaniowego obiadu. Przepis na zupę brokułową nie wymaga wyszukanych składników ani poświęcenia dużej ilości czasu na przygotowanie. Zupę Brokułową Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w 1 szklance zimnej wody.

Brokuła podziel na różyczki. Możesz użyć świeżego warzywa lub wykorzystać gotowe mrożone różyczki. Ziemniaki dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj 3 szklanki wody, dodaj do niej warzywa i gotuj, aż staną się miękkie. Po ugotowaniu brokuła i ziemniaków, dodaj do nich wcześniej rozprowadzoną w wodzie zupę.

Całość gotuj jeszcze przez około 5 minut. Pod koniec dodaj posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę i 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Dzięki nim zupa brokułowa nabierze kremowej konsystencji i ziołowego aromatu. To doskonały sposób na smaczny obiad, ale i kolację.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?