Schabowe w sosie musztardowo-miodowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 10

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety cienko rozbij, delikatnie dopraw i oprósz mąką.
  2. Podsmaż je na patelni na rozgrzanym oleju i maśle.
  3. Dodaj Przyprawę w płynie, musztardę, miód, koncentrat i przyprawy.
  4. Duś przez chwilę, podlej kilkoma łyżkami wody.
  5. Podawaj z ziemniakami puree.

Opis przepisu:

Zamiast tradycyjnych kotletów: duszone schabowe w sosie musztardowo-miodowym, doprawione koncentratem pomidorowym i nutką imbiru oraz WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek. Wymagają trochę więcej czasu, niż zwykłe kotlety, ale warto czasem urozmaicić rodzinne menu :) Doskonałe z ziemniakami puree oraz surówką z kiszonej lub białej kapusty.

Spróbuj także z sosem musztardowo-miodowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?