1

2

Przepisy

Naleśniki z brokułami

4/5 4 16 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 8 porcji

425 calories kalorie: 425 kcal / porcja

Delikatne naleśniki z nadzieniem z brokułów, parówek i tartergo żółtego sera. Podajemy obsmażane jak krokiety z Sosem włoskim WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

farsz:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie około 5 minut, odsącz i ostudź.
  2. Ostudzone różyczki brokuła drobno pokrój.
  3. Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki.
  4. Połącz wszystkie składniki farszu, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  5. naleśniki:
  6. Z mleka, mąki, 2 jajek, oleju, szczypty soli i około 3 łyżek wody przygotuj ciasto naleśnikowe.
  7. Usmaż na patelni 8 cienkich naleśników, na każdym połóż farsz brokułowy, złóż w kopertę, panieruj w pozostałych 2 jajkach i bułce tartej.
  8. Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
  9. Podawaj tuż po przygotowaniu z Sosem włoskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: