Naleśniki z brokułami

4/5 4 18 5 1
4/5 4 18 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

farsz:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie około 5 minut, odsącz i ostudź.
  2. Ostudzone różyczki brokuła drobno pokrój.
  3. Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki.
  4. Połącz wszystkie składniki farszu, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  5. NALEŚNIKI: Z mleka, mąki, 2 jajek, oleju, szczypty soli i około 3 łyżek wody przygotuj ciasto naleśnikowe.
  6. Usmaż na patelni 8 cienkich naleśników, na każdym połóż farsz brokułowy, złóż w kopertę, panieruj w pozostałych 2 jajkach i bułce tartej.
  7. Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
  8. Podawaj tuż po przygotowaniu z Sosem włoskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?