Krupnik z pulpetami

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i cebulą.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Uformuj 12 małych pulepcików.
  4. Kapustę pokrój w grubą kostkę, por w krążki.
  5. Zagotuj 1 l wody, wrzuć pulpeciki i gotuj przez 15 minut.
  6. Dodaj kapustę i por, gotuj kolejne 10 minut.
  7. Krupnik rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z całością.
  8. Dopraw solą i pieprzem.
  9. Gotuj razem przez 5 minut. Podawaj.

Opis przepisu:

Rozgrzewający pomysł na obiad, czyli krupnik z pulpetami drobiowymi, przyrządzanymi z drobiowego mięsa mielonego, jajka, bułki tartej i cebuli. Tak przygotowane pulpety gotujemy, a następnie dodajemy do nich pokrojone kapustę włoską i por. Do wywaru dodaj Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY, a gotowy krupnik z pulpetami dopraw i podawaj w towarzystwie ulubionego pieczywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?