1

2

Przepisy

Kartoflanka z zacierkami

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

258 calories kalorie: 258 kcal / porcja

Prawdziwe pyszności: domowa kartoflanka z zacierkami, na Rosole drobiowo-wołowym, z warzywami, koperkiem i czosnkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Zacierki

Przygotowanie:

  1. Obierz warzywa.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  4. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  5. Dodaj warzywa i gotuj około 15 minut.
  6. Ciasto na zacierki przygotuj z mąki i jajka.
  7. Poskub małe kluseczki i oprósz je mąką.
  8. Do bulionu z warzywami dodaj zacierki.
  9. Gotuj przez 5 minut.
  10. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem.
  11. Przed podaniem posyp koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: