Kartoflanka z zacierkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Zacierki

Przygotowanie:

  1. Obierz warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  3. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody. Dodaj warzywa i gotuj około 15 minut.
  4. Ciasto na zacierki przygotuj z mąki i jajka. Poskub małe kluseczki i oprósz je mąką.
  5. Do bulionu z warzywami dodaj zacierki. Gotuj przez 5 minut.
  6. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Przed podaniem posyp koperkiem.

Opis przepisu:

Prawdziwe obiadowe pyszności, czyli domowa kartoflanka z zacierkami przyrządzana na Rosole drobiowo-wołowym Domowa Kuchnia WINIARY, a także z warzywami i czosnkiem. Do bulionu z warzywami dodawaj zacierki, które w przeciwieństwie do lanych klusek przygotowuje się wcześniej w dłoniach. Gorącą i pachnącą kartoflankę z zacierkami tuż przed podaniem posyp świeżym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?