1

2

Przepisy

Filety w karmelu

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

331 calories kalorie: 331 kcal / porcja

Zwykły kurczak z odrobiną fantazji, czyli filety smażone w karmelu, z cebulą oraz Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Doskonałe z kluskami kładzionymi oraz sałatką z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem.
  2. Cukier wsyp na rozgrzaną, suchą patelnię, rozpuść, lekko zrumień, tworząc karmel, włóż mięso i po chwili smażenia odwróć je na drugą stronę.
  3. Do mięsa dodaj masło, rozpuść.
  4. Następnie dodaj cebulę pokrojoną w plastry i Przyprawę w płynie.
  5. Całość duś około 15-20 minut.
  6. Gotowe danie podawaj z kluskami kładzionymi i dowolną surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: