Schab ze śliwkami w sosie winnym

Oceń ten przepis!

4/5 4 58 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 8

4/5 4 58 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W schabie przez całą długość zrób otwór długim cienkim nożem, a następnie wypełnij go śliwkami uprzednio namoczonymi w wodzie.
  2. Mięso przełóż do woreczka zamieszczonego w górnej części opakowania, wsyp przyprawę POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania i delikatnie potrząsaj, by rozprowadzić ją po całym mięsie.
  3. Wlej wino, zapnij woreczek zapinką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C Piecz 60 minut.
  4. Woreczek delikatnie przetnij. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem winnym.

Opis przepisu:

Wytrawna wersja WINIARY POMYSŁ NA... - schab nadziewany suszonymi śliwkami oraz pieczony w woreczku z dodatkiem czerwonego wina. Pieczony schab ze śliwkami jest wytwornym daniem, które możesz podać na eleganckim przyjęciu czy rodzinnym spotkaniu na święta. Schab ze śliwką pokrojony w plastry i podany z winnym sosem, może doskonale zostać uzupełniony ziemniakami z wody i ulubioną sałatką. Tak skomponowane danie jest dobrze zbilansowane i dostarczy Twoim najbliższym wszystkich najpotrzebniejszych wartości odżywczych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?