Łosoś pod pierzynką

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 28 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia przekrój na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny i Przyprawą MAGGI, oprósz solą i pieprzem.
  2. Posyp koperkiem i pozostaw na 2-3 godziny w lodówce.
  3. Pokruszyć chleb i połącz go z musztardą.
  4. Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z chlebem.
  5. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, ułóż w nim ryby skórą do góry, na każdej połóż porcję chleba i rozsmaruj.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz bez przykrycia 20 minut.
  7. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.
  8. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  9. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  10. Upieczonego łososia podawaj z sosem.

Opis przepisu:

Nasze pomysły nie mają sobie równych! Dziś serwujemy łososia pod pierzynką z chleba tostowego oraz Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY. Twój dom spowije aromat, któremu nikt się nie oprze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?