Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bitki z szynki z sosem

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 207 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Sznycle rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, oprósz solą, pieprzem i oregano.
  2. Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Dodaj pieczarki pokrojone w plastry, podsmaż (3 minuty).
  4. Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa i duś razem na bardzo wolnym ogniu 5 minut.
  5. Podawaj z kaszą i sałatką z buraczków.
Kalorie: 207 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Sos do bitek wieprzowych (1 opakowanie)
  • śmietanka 18% (1 łyżka)
  • sznycel z szynki (4 sztuki)
  • olej (4 łyżki)
  • pieczarki (6 sztuk)
  • sól, pieprz, oregano (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bitki z szynki z sosem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bitki z szynki z sosem

Wydrukuj przepis

Bitki z szynki z sosem

Zgłoś przepis do moderacji