1

2

Przepisy

Bitki z szynki z sosem

5/5

przygotowanie: 15-20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 207 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sznycle rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, oprósz solą, pieprzem i oregano.
  2. Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Dodaj pieczarki pokrojone w plastry, podsmaż (3 minuty).
  4. Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa i duś razem na bardzo wolnym ogniu 5 minut.
  5. Podawaj z kaszą i sałatką z buraczków.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: