1

2

Przepisy

Czekolada z mleka w proszku

4/5 4 110 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 50 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

w garnku rozpuścić margarynę z cukrem i mlekiem, następnie dodać kakao-mieszać aby nie było grudek-zagotować. Odstawić garnek z polewą czekoladową na 10 minut, potem dodać mleko w proszku i miksować na jednolitą masę. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
- do masy czekoladowej można dodać pokruszone herbatniki lub orzechy-wedle uznania.
smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: