1

2

Przepisy

Czekolada z mleka w proszku

4/5 4 140 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 50 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

w garnku rozpuścić margarynę z cukrem i mlekiem, następnie dodać kakao-mieszać aby nie było grudek-zagotować. Odstawić garnek z polewą czekoladową na 10 minut, potem dodać mleko w proszku i miksować na jednolitą masę. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
- do masy czekoladowej można dodać pokruszone herbatniki lub orzechy-wedle uznania.
smacznego

3 wskazówki do przepisu

  • Alusia
    Polecam dodać kawałki oreo :) MNIAM......................(na ta ilość polecam około 5-6 ciastek)
  • Sławomir
    1/2 Kieliszek spirytusu
  • David
    Mozna tez dodac namoczone w mleku rodzynki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: