1

2

Przepisy

Przygotowanie:

CIASTO:
CUKIER, MARGARYNĘ, WODĘ I KAKAO ZAGOTOWAĆ W GARNKU. ODLAĆ OK 1/4 SZKLANKI (POLEWA CZEKOLADOWA) RESZTĘ ZOSTAWIĆ DO OSTUDZENIA. MĄKĘ PRZESIAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA. BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK I UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ.
DO OSTUDZONEJ MASY DODAĆ ŻÓŁTKA I MIKSOWAĆ. NASTĘPNIE NADAL MIKSUJĄC DODAWAĆ PO ŁYŻCE MĄKI. NASTĘPNIE RĘCZNIE WYMIESZAĆ Z BIAŁKAMI. ROZLAĆ MASĘ NA BLASZE WYŁOŻONĄ PAPIEREM I PIEC OK 50 MIN W TEMPERATURZE 180 STOPNI.

KREM:
MARGARYNĘ UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ. DODAĆ CUKIER PUDER, NASTĘPNIE DODAWAĆ PO ŁYŻCE KEFIRU,NADAL MIKSOWAĆ DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ KONSYSTENCJI.

PRZYGOTOWANYM KREMEM PRZEŁOŻYĆ MURZYNKA.
WCZEŚNIEJ ODLANĄ MASĘ (1/4 SZKLANKI) PODGRZAĆ NA OGNIU, NASTĘPNIE TROCHĘ OSTUDZIĆ I ROZLAĆ NA MURZYNKU

SMACZNEGO :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: