1

2

Przepisy

Sałatka z ogórków i kalafiora

4/5 4 17 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Ogórki umyć i dawać w całości jeżeli są malutkie, jeśli większe pokroić na cząstki. Paprykę i cebulę pokroić. Kalafior podzielić na małe kawałeczki. Wszystko razem wymieszać . Sól rozpuścić w 9 szkl wody i zalać warzywa zostawiając na noc.
Nazajutrz : Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Warzywa odcedzić z wody , poukładać w słoiczkach i zalać zalewą. Pasteryzować 5 minut.

Zalewy starcza na ok 7 słoików 1/2l,to też zależy jak dokładnie są ułożone warzywa. Najlepiej powkładać sałatkę do słoików a potem robić zalewę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: