Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sałatka z ogórków i kalafiora

  • Sałatka z ogórków i kalafiora
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ogórki umyć i dawać w całości jeżeli są malutkie, jeśli większe pokroić na cząstki. Paprykę i cebulę pokroić. Kalafior podzielić na małe kawałeczki. Wszystko razem wymieszać . Sól rozpuścić w 9 szkl wody i zalać warzywa zostawiając na noc.
  2. Nazajutrz : Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Warzywa odcedzić z wody , poukładać w słoiczkach i zalać zalewą. Pasteryzować 5 minut.
  3. Zalewy starcza na ok 7 słoików 1/2l,to też zależy jak dokładnie są ułożone warzywa. Najlepiej powkładać sałatkę do słoików a potem robić zalewę.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 4 kg małych ogórków
  • 3 duże czerwone papryki
  • 5 dużych cebul
  • 2 kalafiory
  • dodatkowo:
  • 1 szkl soli
  • 9 szkl wody
  • zalewa:
  • 4 szkl wody
  • 3 szkl octu
  • 4 szkl cukru
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sałatka z ogórków i kalafiora
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sałatka z ogórków i kalafiora

Wydrukuj przepis

Sałatka z ogórków i kalafiora

Zgłoś przepis do moderacji