1

2

Przepisy

Śledzie matias''y pod kołderką

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 1 minut

porcje: 5 porcji

Przygotowanie:

Śledzie kroimy na kawałki i zalewamy zimną wodą (żeby nie były zbyt słone) odstawiamy na 2 godzinki. Ogórki, cebulę kroimy na małe kosteczki. Mieszamy majonez z jogurtem i pieprzem na sos.
Na spodzie miski układamy kolejno:
śledzie, fasolę, ogórki, cebulę na to sos (dla przypomnienia majonez jogurt i pieprz)
Kolejno układamy te same warstwy i dodajemy sos.
Na zakńczenie sałatki dodajemy sos, a dla urozmaicenia i dekaracji można posypać szczypiorkiem.

Ważne, zeby całości już nie solić. bo same śledzie są już na tyle słone, że to wystarczy.

Polecam i życzę smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: