1

2

Przepisy

plesniak mamy

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Z mąki , margaryny, proszku do pieczenia i żółtek wyrobić ciasto.Podzielić na trzy części do jednej z nich dodać kakao i ponownie wyrobić.Jedną cześć białą i ciemną zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki aby stężało.Trzecią część wyłożyć na blachę, na to położyć powidła , a następnie zetrzeć na tarce cześć z kakaem.Pianę z białek ubić na sztywno dodając cukier.Wyłożyć na startą część z kakaem.Na pianę zetrzeć ostatnią część ciasta.Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 40 min.Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: