1

2

Przepisy

sałatka z pieczarkami ala Lucy

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę.Następnie dusimy na 2 łyżkach oleju.Gdy już są podduszone, zdejmujemy z patelki i odsączamy i studzimy.Gotujemy jajka na twardo.Gdy pieczarki wystygną wkładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę jajka i ogórki.Groszek odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na koniec dodajemy majonez(ja daję 2 -3 łyżki) w zależności od tego ile kto lubi.Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: