1

2

Przepisy

Ogórki z chili

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Ogórki pokroić na cztery części. Włożyć do miski dość dobrze osolić i pozostawić na 5 godzin w tej solnej zalewie. Po 5 godzinach do ogórków wprasować czosnek. Dodać 2 łyżeczki chili. Osobno zagotować cukier z octem i olej. Gdy się zagotuje wlać ocet i olej do ogórków i wymieszać. Takie ogórki z zaprawą pozostawić na 24 godziny. Na następny dzień włożyć do słoików i zagotować.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: