1

2

Przepisy

BABKA Z BUDYNIU

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 17 porcji

Przygotowanie:

Białka ubić z połową cukru,żółtka ubić z resztą cukru.Margarynęutrzeć na puszystą pianę stopniowo dodojąc resztę składników,do utartej masy wlać utarte żółtka i delikatnie zamieszać.Do całości dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie zamieszać wraz z przesianą mąką. Gotowe ciasto wyłożyć do wysmarowanej formy na babkę. Odpoekać w temperaturze 160-170 st. cels.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: