1

2

Przepisy

WARZYWA W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM ZAPIEKANE Z SEREM

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

1. Ugotować oddzielnie warzywa do momentu "al dente" w osolonej i pocukrowanej wodzie.(ok. o,5 łyżeczki).
2. Odcedzić i podzielić na różyczki.
3. Warzywa ułożyć naprzemiennie w naczyniu do zapiekania.
SOS:
4. Śmietankę, pokrojony na kawałki serek topiony i połowę sera żółtego zmiksować na gładką masę.
5. Następnie zalać warzywa sosem i posypać resztą sera żółtego
6. Piec ok. 15min w 200 stopniach na dole piekarnika. Ser powinien się roztopić i lekko zapiec.
SMACZNEGO!!! Polecam miłośnikom zapiekanek!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: