1

2

Przepisy

...z truskawkami

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem dodać żółtka wymieszane z wodą.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao,wsypać do całości.Wszystko zmiksować dodając ocet.Piec ok.20min.w 170*C. Budynie ugotować w mleku i ostudzić.Margarynę zmiksować z cukrem dodając po łyżce zimnego budyniu.Do masy zetrzeć na grubych oczkach czekoladę i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt,wysypać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: