Tort owocowy na zimno

4/5 4 59 5 1
4/5 4 59 5 1
  • Przygotowanie: 52 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 16

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.
  2. Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
  3. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.
  4. Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.
  5. Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.
  6. Oczyść owoce, większe przekrój.
  7. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.
  8. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  9. Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.
  10. Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?