1

2

Przepisy

Tort owocowy na zimno

4/5 4 51 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 16 porcji

180 calories kalorie: 180 kcal / porcja

Lekki jogurtowo-serowy tort na zimno, z masą świeżych owoców oraz Galaretką agrestową i truskawkową WINIARY. I można od razu zjeść dwie porcje!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.
  2. Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
  3. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.
  4. Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.
  5. Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.
  6. Oczyść owoce, większe przekrój.
  7. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.
  8. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  9. Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.
  10. Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: