1

2

Przepisy

Przygotowanie:

  1. Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.
  2. Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
  3. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.
  4. Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.
  5. Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.
  6. Oczyść owoce, większe przekrój.
  7. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.
  8. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  9. Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.
  10. Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: