1

2

Przepisy

Sznycle z indyka z imbirem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 195 minut

porcje: 4 porcje

223 calories kalorie: 223 kcal / porcja

Wyborne sznycle z indyka z imbirem - dla wielbicieli mocnych smaków ;) Sekret niezwykłego aromatu mięsa kryje się tu w marynacie - kompozycji Przyprawy w płynie, cebuli, czosnku, imbiru, kolendry i chilli. Mięso musi w niej poleżeć aż 3 godziny, ale za to grilluje się w kwadrans. Pyszne z Ketchupem Łagodnym WINIARY oraz ryżem, ziemniakami lub po prostu bagietką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz ze sobą Przyprawę w płynie, cebulę, czosnek, sok z cytryny, olej i przyprawy.
  2. Włóż mięso i marynuj przez 3 godziny.
  3. Piecz na rozgrzanym ruszcie 10-15 minut.
  4. Sznycle podawaj z Ketchupem Łagodnym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: