Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sznycle z indyka z imbirem

  • czas Łączny czas: 205 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 195 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 223 kcal / 1 porcję

Wyborne sznycle z indyka z imbirem - dla wielbicieli mocnych smaków ;) Sekret niezwykłego aromatu mięsa kryje się tu w marynacie - kompozycji Przyprawy w płynie, cebuli, czosnku, imbiru, kolendry i chilli. Mięso musi w niej poleżeć aż 3 godziny, ale za to grilluje się w kwadrans. Pyszne z Ketchupem Łagodnym WINIARY oraz ryżem, ziemniakami lub po prostu bagietką.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Połącz ze sobą Przyprawę w płynie, cebulę, czosnek, sok z cytryny, olej i przyprawy.
  2. Włóż mięso i marynuj przez 3 godziny.
  3. Piecz na rozgrzanym ruszcie 10-15 minut.
  4. Sznycle podawaj z Ketchupem Łagodnym WINIARY.
Kalorie: 223 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek (4 łyżki)
  • Ketchup Łagodny WINIARY (1 opakowanie)
  • cebula posiekana (1 sztuka)
  • czosnek (2 ząbki)
  • sok z cytryny (1 łyżeczka)
  • olej (4 łyżki)
  • imbir (1 łyżeczka)
  • chilli, kolendra (do smaku)
  • sznycel z indyka (4 sztuki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sznycle z indyka z imbirem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sznycle z indyka z imbirem

Wydrukuj przepis

Sznycle z indyka z imbirem

Zgłoś przepis do moderacji