1

2

Przepisy

Sałatka z makaronu z kukurydzą

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

352 calories kalorie: 352 kcal / porcja

Apetyczną sałatkę z makaronu z kukurydzą możemy podać na lunch lub jako przystawkę na domowej imprezie. Zielony ogórek, cebulka ze szczypiorkiem i żółciutkie ziarna kukurydzy tworzą kolorową, smakowitą kompozycję z ugotowanym al dente makaronem penne oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sałatkę możemy udekorować przed podaniem gałązką ziół lub plasterkami ogórka i witkami szczypiorku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonego wrzątku, odsącz i ostudź.
  2. Ogórki obierz, pokrój w grubą kostkę, cebulkę posiekaj ze szczypiorkiem.
  3. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  4. Czosnek drobno posiekaj.
  5. Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
  6. Dopraw solą i pieprzem.

1 wskazówka do przepisu

  • Henryk K.
    Można dodać ogórek małosolny lub kilka kapelusików marynowanych pieczarek w sosie wlanym.(bez zalewy octowej)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: