Placki ziemniaczane z szynką

Oceń ten przepis!

5/5 5 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach z cebulą.
  2. Pieczarki i paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę, szynkę w paseczki.
  3. Warzywa i grzyby połącz z mąką i jajkami.
  4. Ciasto dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  5. Placki smaż na oleju lub na teflonowej patelni bez tłuszczu na rumiano z obu stron.
  6. Podawaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Placki ziemniaczane to prosta potrawa z ziemniaków smażonych na tłuszczu, a jednak wystarczy dodatek kilku składników, by przerodziła się w wykwintne danie! Wariacją na temat klasycznych placków są placki ziemniaczane z szynką. Wystarczy, że połączysz ciasto na placki z szynką, pieczarkami, papryką, na wierzch zaserwujesz Sos tatarski WINIARY, a odkryjesz zupełnie nowy smak!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?