Łosoś z koperkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 8 godz. 12 min.

  • Porcje 4

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Porcje ryby skrop sokiem z cytryny i przyprawą MAGGI.
  2. Oprósz pieprzem, przyprawą ZIARENKA SMAKU i cukrem. Posyp koperkiem.
  3. Marynuj przez około 8 godzin.
  4. Piecz na tacce posmarowanej olejem na rozgrzanym ruszcie przez około 10-12 minut.
  5. Podawaj z Sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Łososia z koperkiem z rusztu najlepiej przygotować rano i zostawić na cały dzień w lodówce, w marynacie z Maggi i przyprawy Ziarenka Smaku ze świeżym koperkiem i sokiem z cytryny. Dzięki temu ryba będzie soczysta i aromatyczna, doskonała ze świeżą bagietką oraz Sosem czosnkowym.

Spróbuj także z sosem koperkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?