Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Jablecznik

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Podpowiadamy, jak przygotować białą kiełbasę i z czym ją podać, aby zasmakowała nawet najbardziej wybrednym. Białą kiełbasę zapiecz wraz z cebulą i boczkiem. Uzupełnieniem dania będą pyszne czerwone buraczki, z dodatkiem soku z cytryny i chrzanu. Danie możesz podać z dodatkiem białego pieczywa, dzięki temu będzie jeszcze bardziej pożywne. Smacznego.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ciasto zagniesc z tych oto skladnikow ;
  2. Maka , cukier , zoltka z jajek , margaryna i proszek do pieczenia . Wyrobione ciasto wylozyc na posmarowana blache , jablka pokroic w cwiartki i usunac gniazda nasienne , nastepnie takie jablka wylozyc na ciasto . Ubic piane z bialek z 4 lyzkami cukru , wylozyc na jablka . Piec okolo 35 minut w temp. 170 - 180 stopni. Mozna jablka posypac cynamonem :)) zalezy od upodoban...
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • -4 szklanki maki
  • -1 szklanka cukru
  • -4 jajka
  • -1 kostka margaryny
  • -2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • -5-6 jablek

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Jablecznik
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Jablecznik

Wydrukuj przepis

Jablecznik

Zgłoś przepis do moderacji