1

2

Przepisy

Krem ``ptasie mleczko``

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 2 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę,mieszamy bardzo dokładnie,odstawiamy.Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą,puszystą masę.Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem.Gdy piana jest bardzo ścisła łączymy,cały czas ubijając,z chłodną,płynną galaretką,dodajemy ubita śmietanę,składniki delikatnie,ale dokładnie mieszamy i odrazu rozkładamy do pucharków.Wstawiamy do lodówki,nawet na kilka godzin.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: