1

2

Przepisy

truskawkowe ciastko

5/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 24 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Upiec biszkopt.
II ciasto:
5 jaj
niepełna szkl. cukru
3/4 szkl. maki-uzupełnić kakaem
szczypta proszku do pieczenia
Upiec biszkopt.
KREM:1/2 l.mleka
1/2 szkl.cukru
2 cukry waniliowe
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
Z podanych składników ugotować budyń, gdy wystygnie utrzeć z margaryną.
Na ciemne ciasto wykładamy połowę kremu, układamy oczyszczone, osuszone, przekrojone na połówki truskawki. Przykrywamy kremem ( troszkę kremu zostawiamy na rozsmarowanie pod owoce na drugim biszkopcie).Układamy na kremie jasny biszkopt który smarujemy resztka masy układamy truskawki i zalewamy je 2 tężejącymi galaretkami truskawkowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: