Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

truskawkowe ciastko

  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 24
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Upiec biszkopt.
  2. II ciasto:
  3. 5 jaj
  4. niepełna szkl. cukru
  5. 3/4 szkl. maki-uzupełnić kakaem
  6. szczypta proszku do pieczenia
  7. Upiec biszkopt.
  8. KREM:1/2 l.mleka
  9. 1/2 szkl.cukru
  10. 2 cukry waniliowe
  11. 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  12. 2 łyżki mąki pszennej
  13. Z podanych składników ugotować budyń, gdy wystygnie utrzeć z margaryną.
  14. Na ciemne ciasto wykładamy połowę kremu, układamy oczyszczone, osuszone, przekrojone na połówki truskawki. Przykrywamy kremem ( troszkę kremu zostawiamy na rozsmarowanie pod owoce na drugim biszkopcie).Układamy na kremie jasny biszkopt który smarujemy resztka masy układamy truskawki i zalewamy je 2 tężejącymi galaretkami truskawkowymi.
Kalorie: - kcal / 24 porcję

Potrzebne składniki:

  • ciasto:
  • 4 jaja
  • 12 dkg cukru
  • 12 dkg mąki

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

truskawkowe ciastko
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

truskawkowe ciastko

Wydrukuj przepis

truskawkowe ciastko

Zgłoś przepis do moderacji