1

2

Przepisy

Sałata z boczniakami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Umytą i osuszoną sałatę poszarpać rękami na strzępy i ułożyć na półmisku.
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki i pooddzielać paseczki (najlepiej robi się to zgniatając cebulą w dłoni).
Boczniaki pokroić w paseczki. Rozgrzać olej, wrzucić grzyby i smażyć na ostrym ogniu, aż będą chrupkie. Wyłożyć na papierowe ręczniki do osączenia. Wrzucić boczniaki na sałatę, posypać cebulą. Osolić, popieprzyć, skropić octem, polać oliwą (tu ważna jest kolejność czynności). Podawać zanim grzyby ostygną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: